Onze missie
De Schepershoek is een protestants-christelijke basisschool waar kinderen in een warme, open sfeer zich kunnen ontwikkelen in een veilige en vertrouwde omgeving. Op de Schepershoek word je gezien en mag je zijn wie je bent. Samen leren, samen groeien, samen trots! De kernwoorden hierbij zijn: vertrouwen, verbinding en vooruitgang.

Onze visie
Elk kind is belangrijk en zijn of haar ontwikkeling staat bij ons centraal. Gelijkwaardigheid vormt de basis voor wederzijds respect, respect dat in allerlei situaties naar voren komt. Dit geven we vorm op de volgende wijze:

Pedagogisch klimaat 

De primaire opdracht van de school is goed onderwijs verzorgen. Maar er is meer. De sfeer waarin dat gebeurt is op De Schepershoek minstens zo belangrijk. Er wordt bewust ingezet op een positief pedagogisch klimaat. Daartoe wordt de methode Kanjertraining gehanteerd. In deze specifieke lessen leren kinderen hoe zij met elkaar en met volwassenen kunnen omgaan, hoe zij kunnen omgaan met hun eigen emoties en hoe zij de wereld tegemoet kunnen treden.

Werken aan ontwikkeling

Op De Schepershoek werken professionals die over de juiste competenties en talenten beschikken om de leerlingen op passende wijze te kunnen begeleiden bij zijn/haar ontwikkeling. 

De focus ligt op het realiseren van kwalitatief goed onderwijs met optimale resultaten (opbrengstgericht werken). We werken systematisch en doelgericht aan het maximaliseren van de prestaties van leerlingen. Hierbij ligt de focus op (begrijpend) lezen, taal en rekenen, maar er is ook steeds meer ruimte om te leren en te ontwikkelen op andere gebieden. Zo werken we met de zaakvakken geïntegreerd en thematisch.

Werken aan zelfstandigheid en eigenaarschap

Op De Schepershoek werken we bewust aan zelfstandigheid en eigenaarschap bij kinderen onder de noemer ‘’leren leren’. Hierbij werken we aan: plannen & organiseren, zelfstandig leren, samenwerkend leren, denkvermogen en reflectie op het werk.

We vinden het belangrijk dat op De Schepershoek een sfeer heerst waarin kinderen zich veilig voelen en vertrouwen hebben in zichzelf en de ander, zodat ze weten dat ze vragen mogen stellen, ideeën kunnen opperen en gevoelens mogen uiten.

Ouderbetrokkenheid 

Dit alles kunnen we niet zonder uw betrokkenheid als ouder. Om uw kind te kunnen bieden wat hij/zij nodig heeft voor zijn ontwikkeling, vinden wij contact tussen ouders en leerkrachten van groot belang. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw kind. Wij hechten daarom veel belang aan een goede communicatie tussen u en school. Dus: wij vinden het belangrijk om met u in gesprek te gaan tijdens de 10 min. gesprekken, maar ook zeker daarnaast contact te hebben wanneer nodig. Ook gebruiken wij Parro als communicatiemiddel om u op de hoogte te houden van alles wat er in de school of in de groep van uw kind gebeurt.